Fokus

ANTOLOGJI ME PËSHPËRITJE!

Shqiptarët nuk mungojnë as në antologjitë që rreken të jenë botërore, duke mos u brengosur fare se kush përfshihet në to. Tashmë, kur bëhet fjalë për antologjitë poetike, sikur paraprakisht dihet se kush në to do të përfshihet, sepse janë…

NOLI DHE AMANETI I KONICËS

Në dhjetor të vitit 1942, Faik Konica do të mbyllte sytë. Pak kohë para vdekjes, i shkruante Nolit: “Ndërroj jetë me mejtimin se ti je njeriu që më ke kuptuar më mirë në këtë botë… (shkruar nga dora e Konicës, kjo duket boll e…

ABETARJA E PËRBASHKËT ËSHTË HAPI I PARË…

Nga shtatori i këtij viti, nxënësit e klasave të para në Shqipëri dhe Kosovë, rrugën e arsimit të tyre do ta fillojnë me të njëjtën abetare, një e drejtë kjo krejt e natyrshme, sepse bëhet fjalë për të njëjtën gjuhë dhe për të njëjtin…

Shkencë & Life

Nga kuzhina

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close