Faqet e zeza ose te turpit te popullit dhe historisë…

Perse jemi populli me i vonuar ne Ballkan dhe Europe!? “33 vjet pas Lidhjes së Prizrenit (1878), imagjinoni ju lutem, Sulltan Reshid viziton Kosovën, në cilësinë e KALIFIT TE ISLAMIT, duke sjellur me vete gjoja “Qimen e Pejgamberit”, dhe paria i bën pritje solemne.

Të gjithe muslimanet ne kembe, me flamuj te kalifatit dhe pushtimit osmanë, lule, burra me mustaqe, tirqe, që i mbushin rrugët e sheshet e pajisura me zëdhënës, duke falur Namazin me Padishahun. Thua ti s’ka ndodhur kërdia e Dërgut Pashës pak vjet më parë, thuase s’ka ndodhur Gryka e Kacanikut (ose shtypja e dhuneshme e kryengritjes se malesoreve].

Me një qime në dorë, kryekalifatisti Sulltan i osmanëve arriti t’i përgjumë sërish 2.000.000 analfabetë në tirq, derisa ua nxorën gjumin topat e Serbisë një vit më vonë. Por atëhere, ata burrat me tirq mundeshin vetëm të ulin kokat, e ta pranojnë çizmen serbe mbi qafë.” – /Teuta Ilire

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close