Karl May “Durch das Land der der Skipetaren” ,libër i aventurave nëpër tokat shqiptare (1881-1889)

“Durch das Land der der Skipetaren”, është libri i parafundit nga gjashtëshi i serisë që ka publikuar Karl May nga viti 1881 deri në vitin 1888, në grupin ku bëjn pjesë “Durch die Wüste”, “Durchs wilde Kurdistan”, “Von Bagdad nach Stambul”, “In den Schluchten des Balkan” dhe e fundit ” Der Schut “.

Ky cikël ka të bëjë me unë-rrëfyesin Kara Ben Nemsi (përkthyer i bie :biri i zi gjerman) dhe shërbëtorin dhe mikun e tij Hajji Halef Omar, të cilët udhëtojnë me shokë të ndryshëm në Lindjen e Mesme, Sudan dhe Ballkan dhe në luftën e tyre për paqe dhe drejtësi përjetojnë të gjitha llojet e avLibër enturave. Edhe në tokën e turneut Skipetarëve? Kjo është Shqipëria e sotme dhe pjesë të tjera ballkanike të populluara me shqiptar, e cila në kohën e Karl May-t dhe deri në vitin 1912 ishte ende pjesë e Perandorisë Osmane.

/Xh.A//Proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close