Pse iu mpihen duart dhe këmbët?

Parestesia- është gjendja në të cilën mpihen duart apo këmbët. Në shumicën e rasteve ky nuk është ndonjë problem serioz, prandaj nuk keni arsye të brengoseni! Disa nga simptomat e parentesisë janë:

Mpirja e një gjymtyre të caktuar (zakonisht duarve apo këmbëve)

Ndjesi shpimi si më gjilpërë

Nxehje e lëkurës

Kruajtje

Shkaqet, që e shkaktojnë këtë gjendje mund të jenë këto:

Mungesa e vitaminave- kryesisht e vitaminave B1, B6, D dhe E

Infeksione- Disa infeksione siç janë herpesi dhe HIV-i mund të jenë shkaktarë, që ju keni mpirje të vazhdueshme të gjymtyrëve.

Lëndime- Nëse së fundmi keni pësuar ndonjë lëndim, atëherë ju do të përjetoni mpirje të asaj zone edhe pas shërimit.

Përpos këtyre shkaqeve të lartpërmendura edhe alkooli, kimioterapia, disa antibiotikë mund të jenë shkak i mosfunksionimit të nervave.

Personat që janë më të rrezikuar nga paresthesia janë:

Gratë, për arsye se kanë kanale më të ngushta nervore

Personat që kanë probleme me gjëndrën tiroide

Obezët

Disa nga mënyrat me anë të së cilave mund ta parandaloni një problem të tillë janë:

Ushtrohuni çdo ditë

Shmangni ushtrimet, që mund të iu shkaktojnë lëndime

Lëvizni sa më shumë

Krahas këtyre mënyrave, nëse keni mpirje të vazhdueshme të muskujve një konsultimi me një mjek apo profesionist është i detyrueshëm.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close