Kryeministri në detyrë, Kurti në bisedë telefonike me Richard Moore ka diskutuar për situatën politike në Kosovë

Kryeministri në detyrë Albin Kurti, një bisedë telefonike sot me Richard Moore, drejtorin e Përgjithshëm për Çështje Politike në Ministrinë e Jashtme të Britanisë së Madhe, ka diskutuar për situatën politike në Kosovë, pandeminë COVID-19 dhe hapat e ndërmarra nga presidenti Hashim Thaçi pas mocionit të mosbesimit.

Ai në një postim në Twitter ka shkruar se formimi i qeverisë së re duhet të jetë transparent dhe në përputhje me rezultatet e zgjedhjeve të 6 tetorit, të cilat kanë nxjerrë Lëvizjen Vetëvendosje parti të parë.

“Unë shpreha shqetësimet e mia lidhur me kushtetutshmërinë e hapave të ndërmarrë nga presidenti pas mocionit të mosbesimit. Procesi duhet të jetë transparent dhe në përputhje me rezultatet e zgjedhjeve të 6 tetorit dhe nuk duhet të harrojmë se jemi demokraci ku transferimi i pushtetit është i ligjshëm vetëm nëse është legal dhe kushtetues”, ka thënë Kurti.

Ai ka falënderuar zyrtarin britanik për kontributin e paçmuar të Britanisë së Madhe për Kosovën.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close