Sundimi turk-Viti 1900:Tirana s’kishte as shkollë fillore,përderisa Beogradi kishte Universitet

Përkundër sjelljes servile të një pjese të popullit shqiptar kundrejt okupimit turk si dhe devotshmërisë për t’i shërbyer deri te Çanakale,shqiptarët ishin më të diskriminuarit nëse donin të kishin shkollën,kulturën,shkrimin ..e të tjera institucione kombëtare të tyre!

Ndërsa kjo mundësi nuk iu mohohej popujve tjerë në Ballkan,të cilëve perandoria osmane iu kishte lejuar autonomi,kulturore e fetare!

Perderisa Serbia kishte Universitetin e Beogradit, i themeluar ne vitin 1808, ne trojet shqiptare nuk kishte as shkolla edhe nje shkolle te veteme fillore.
Nen sundimin turk mbreteronte erresira dhe analfabetizmi ku 95% te shqiptareve ishin analfabet.

/Toka Iliro-Pellazge/proinformacion.com/
Foto:FMIMAGES

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close