Kadare:Problemi serbo-shqiptar është thelbi i problemit në Evropë

Shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare, ka deklaruar se nuk do të ketë paqe në Ballkan nëse nuk ka zgjidhje të problemeve në Ballkan, pa u zgjidh çëshjta shqiptaro-serbe.

“Kosova është çështje e ditës sot, kur themi reshtje e ditës, është reshtje e madhe në Evropë. Nuk është diçka që ka lidhje me lojë diplomatike të çastit, por me interesat e mëdha të botës së sotme, dhe me qenë se me interesat e mëdha nuk mund të përfityrohet jashtë pjesëmarrjes amerikane, sigurisht, Kosova ka hyrë në problemet kur kë hyrë prej kohësh Amerika bashkë me Bashkimin Evropian, Kur të dyja ato nuk mund të zgjidhin asgjë veq e veq, os enë kundërshtim me njëra tjetrën, ky ka qenë fati i Kosovës dhe i shqiptarëve, si kurrë njëherë tjetër.”, tha ai për RTK.

Sipas tij problemi serbo-shqiptar është thelbi i problemit në Evropë. “Nuk ka kuptim , nuk ka zgjidhje sot në rajon ballkanik, në mënyrë serioze konflikti shqiptaro-serb dhe është një nga problemet në Evropë”, tha ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close