Jerry Ueller:Kosova të fuqizojë lobimin në Kongres pas pensionimit të Engelit

Nesër mbahet zgjedhjet në SHBA për president. Këto zgjedhje po përcillen edhe në Kosovë.

Jerry Ueller, ish-anëtar i Kongresit Amerikan, pret se do të ketë përqindja të lartë të qytetarëve për të votuar në SHBA.

Ish-kongresisti sot në RTK, ka folur edhe për raportet mes Kosovës dhe SHBA-së. “Kemi parë qasjen e presidentit Trump për rajonin, të jemi të sinqertë, Trump nuk ka pasur asnjë angazhim në të kaluar në Ballkan, nuk ka pasur ndonjë memorie institucionale në kuptimin e arsyes së pavarësisë së Kosovës, çka ka ndodhur në vitet e ’90, ndrysa Joe Biden në anën tjetër ka një histori shumë të gjatë, Ai ka avokuar se çka ka ndodhur në Ballkan dhe Kosovës. Kosova duhet të fuqizojë lobimin në kongres pas pensionimit të Eliot Engelit. Ai nga janari nuk do të jetë aty”, tha Ueller, ish-anëtar i Kongresit Amerikan.

Ueller vlerësoi se dy vendet Kosova dhe Serbia duhet të bashkëpunojnë mes tyre. Pozitive është kur dy liderët e dy vendeve të ulen në një vend, marrëdhënie reale kur produktet e Kosovës të hyn në Serbi me të njëjtat kushte, sikur të Serbisë futen në Kosovë. Kosovarët kur hyn në Serbia trajtohen ndryshe”, tha ai

Sipas tij për Kosovën dhe Ballkanin dy paritë politike kanë qasje progresive.

Jerry Ueller, ish-anëtar i Kongresit Amerikan, parashikohe se Biden do të fitojë zgjedhjet në ShBA.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close