Universiteti Mjekësor i Varshavës krijon aplikacionin për diagnozën COVID-19

/ATSH-PAP/ – Universiteti mjekësor i Varshavës krijoi një aplikacion që mund të diagnostikojë koronavirusin pa pasur nevojë që njerëzit të vizitohen te një mjek.

E para e llojit të saj në Poloni, COVID.Termini.app u krijua nga Qendra e Simulimit dhe Inovacionit Mjekësor të Universitetit (CSMI WUM) dhe firma Termini.

Sipas universitetit, aplikacioni është shumë i thjeshtë për t’u përdorur. Pas regjistrimit për shërbimin në internet, përdoruesit japin tre informacione: rezultatin e përqindjes së testit të oksimetrit të pulsit, një vlerësim subjektiv të çdo gulçimi (në një shkallë nga një deri në 10) dhe temperaturën e trupit.

Pacienti duhet të sigurojë informacion në lidhje me numrin e frymëmarrjeve në minutë dhe rrahjet e zemrës. Informacioni më pas dërgohet automatikisht te një mjek ose ndihmësmjek.

WUM tha se aplikacioni është tashmë i disponueshëm në internet dhe i gatshëm për përdorim.

Ai do të aktivizohet vetëm kur administratorët, të tilla si klinikat ose qeveritë lokale që kanë blerë një pajtim për ta përdorur atë, janë pjesë e sistemit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close