Intel 20 miliardë dollarë për prodhimin e çipave

ATSH-AA/ – Një ndër kompanitë më të mëdha të prodhimit të mikroçipeve, Intel, ka njoftuar se po planifikon të ndërtojë dy fabrika të reja të prodhimit të çipave në shtetin Arizona të Shteteve të Bashkuara të Amerikës me një investim prej 20 miliardë dollarësh.

Në njoftimin e bërë nga kompania, shefi i Intel, Pat Gelsinger, ka njoftuar strategjinë “IDM 2.0” në drejtim të prodhimit, inovacionit dhe lidershipit të produktit.

Më tej theksohet se Intel planifikon që të zgjerojë prodhimin, duke investuar 20 milliardë dollarë për ndërtimin e dy fabrikave të reja në Arizona.

Sipas njoftimit, me investimin në fjalë do të punësohen mbi 3 000 persona.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close