Mirënjohjet për “nënat e përsosura” ariane sipas botëkuptimit nacist

Nëna e përsosur ariane e zbukuruar me urdhrin e shkallës së parë të Mutterkreuz. Gjermani, vitet 40.

Kryqi i nderuar i nënës gjermane (Mutterkreuz) – Rajhu i tretë, u vendos nga Adolf Hitler më 16 dhjetor 1938

Kryqi kafe u jepte për ata që kishin 4-5 fëmijë, një kryq argjendi për 6-7 fëmijë dhe një kryq ari për 8 ose më shumë fëmijë.

Në anën e pasme të medaljes mbishkrimi: ′ ′ Fëmija fisnikëron nënën ′ ′ (Das Kind adelt die Mutter).
Ky çmim do të ishte për nënat njesoj si ai që ishte Kryqi i Hekurt për ushtarët.

/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close