1914/Shtypi italian i kohës për kontributin e mirditasve për mbrojtjen e shtetit të ri shqiptar

Kur kontributi i mirditasve për mbrojtjen e shtetit shqiptar nga forcat rebele të Haxhi Qamilit, pasqyrohej në shtypin europian të kohës.

• Revista italiane “La Domenica del Corriere”, botim i datës 5 korrik 1914.

Sipas dokumenteve të kohës, drejt Durrësit kanë shkuar rreth 4000 forca nga 12 bajrakët e Mirditës të prirë nga kapidan Preng Bib Doda. Shumë mirditas dhanë jetën në përpjekje për mbrojtjen, konsolidimin dhe orjentimin europian të Shqipërisë.

MIRDITA:Histori dhe aktualitet

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close