Sebastian Kurz:E drejta e azilit nuk ishte menduar që vende dhe rajone të tëra,të marrin udhë drejt Europës!

Kancelari austriak Sebastian Kurz ka folur për tërheqjen e trupave perendimorë nga Afganistani si dhe brengosjen dhe komplikimin e situatës atje nga veprimet e extremistëve Taliban.Në këtë kontekst edhe mundësia e nisjes së turmave të reja drejt Europës!

“E drejta e azilit nuk ishte menduar që vende dhe rajone të tëra,të marrin udhë dhe pastaj në Evropë të zgjedhin dhe thonë dua të shkoj në Gjermani. Nuk është në frymën e atyre që imagjinuan të drejtën e azilit,”,thotë kancelari austriak Sebastian Kurz.

-Edrejta për azil u konceptua si e drejtë për individët edhe atë nëse dikend e përndjekin për arsye politike ose fetare,ka shtuar ai.

“Nëse njerëzit duhet të ikin, atëherë unë mendoj se vendet fqinje, Turqia ose pjesë të sigurta të Afganistanit, janë padyshim vendet e duhura ku njerëzit mund të nisen drejt Gjermanisë, Austrisë ose Suedisë,” shpjegoi ai. /proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close