Panairi i librit shqip në Ulqin bën bashkë 50 botues nga rajoni

Për 5 ditë në kalanë e Ulqinit, do të organizohet edicioni i 20 i panairit të librit shqip. Ky vit jubilar, vjen pas pandemisë e ku do të këtë një pjesëmarrje të gjerë të shtëpive botuese nga rajoni. Irena Toce thotë se nuk do të mungojnë edhe të ftuarit special, si dhe debatet për librin.

“Këtë vit në panairin e Librit të Ulqinit do të jemi rreth 50 botues. Të ftuar nderi do të jenë drejtuesit e Akademive të Shkencave të Rajonit”, ka thënë ajo.

Organizatori i komunës së Ulqinit Gëzim Hajdinaga, kujton  kohën e vështirë, kur nisi ky panairi, ku libri shqip ishte i ndaluar.

“Një libër ka qenë zonë e ndaluar në malin e Zi dhe jo më ti shkojë ndërmend që të organizosh një panair me 50 botues ku shumica do të jenë shqiptarë”, është shprehur ai.

Ky panairi do të përmbyllet me ceremonin e dhënies së tri çmimeve  për veprat e autorëve pjesëmarrës në këtë panair janë: “Liburnia”, që simbolizon anijen e kohëve të lashta në Ulqin edhe “Ulliri”, që simbolizon paqen mes njerëzve dhe çmimi për  përkthimin më të mirë që mban emrin e  Servantes.

Panairi i Librit do të zhvillohet nga data 29 deri në 2 gusht në Ulqin.  /abcnews/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close