Bashkatdhetarët presin 5 orë në pikë-kalimin kufitar në Merdarë

Shumë bashkatdhetarë tanë po përballen me pritje të gjata në pikë-kalimet kufitare me Serinë edhe sot, kur temperaturat e ajrit janë afër 40 gradë.

Sipas të dhënave të fundit, Qendrës Kombëtare për Menaxhimin Kufitar (ora 18:19), derisa ka rënë fluksi i bashkatdhetarëve që po vijnë në Kosovë, është shtuar numri i atyre që kanë përfunduar pushimet në vendlindje dhe po kthehen në vendet e Evropës Perëndimore.

Pritje më të gjata janë regjistruar në dalje të Kosovës, në pikë-kalimin kufitar në Merdarë, ku është krijuar kolonë deri në 1,500 metra dhe bashkatdhetarët po presin deri në pesë orë. Ndërsa, për të hyrë në Kosovë në këtë pikë-kalim kufitar pritet deri në 20 minuta, raporton Telegrafi.

Edhe në pikë-kalimin kufitar me Serbinë, në Muçibabë, për dalje nga Kosova, bashkatdhetarët po presin deri në dy orë, kurse kolona e automjeteve është deri në një kilometër.
Ndërkaq, te Dheu i Bardhë, kolona dhe pritje më të gjata deri në 90 minuta janë krijuar në anën serbe të kufirit, hyrje për në Kosovë.

Në pikë-kalimin kufitar në Jarinje gjithashtu duhet të pritet deri në 40 minuta për të hyrë në Kosovë.

Gjendja në pikë-kalimet e tjera kufitare të Kosovës me vendet fqinje, është më e mirë dhe për hyrje dhe dalje nuk pritet më gjatë se 5-10 minuta.

Të interesuarit mund të informohen për gjendjen në vendkalimet kufitare në kohë reale duke klikuar KËTU.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close