Djegia e hamulloreve, ministri Peci fermerëve: Do të shqiptojmë masa

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, deklaroi sot se institucionet qendrore do të shqyrtojnë shqiptimin e masave ndaj të gjithë atyre që po i djegin hamulloret në Kosovë.

Ai në një postim në Facebook shkruan se djegia e hamulloreve po shkakton ndotje të ambientit dhe njëherësh po rrezikon shëndetin dhe jetën e qytetarëve.

“Djegia e kashtës do të jetë potencial i zjarreve që do të rrezikojë pasurinë e tjerëve, objektet e banimit, objektet ekonomike, si dhe djegien e pyjeve. Pas adresimit të këshillave dhe kërkesave për ndaljen e djegies së hamullorëve, do të jemi të detyruar që të shqyrtojmë edhe shqiptimin e masave ndaj secilit që djeg hamullorin e tij apo të tjetrit”, shkruan ministri Faton Peci.

Postimi i plotë:

Me shqetësim po i pranojmë raportimet për djegien e hamullorëve nga disa fermerë në disa komuna të Republikës së Kosovës. Ju bëjmë apel edhe një herë të gjithë fermerëve që të shtojnë kujdesin dhe përkushtimin e tyre për ndaljen e djegies së hamulloreve.

Jemi duke e përjetuar një mot me temperatura mjaftë të larta, prandaj edhe djegia e hamulloreve, pos që shkakton ndotje të ambientit, shkakton dëme të tjera të shumta duke rrezikuar edhe jetën dhe shëndetin e qytetarëve.

Djegia e kashtës do të jetë potencial i zjarreve që do të rrezikojë pasurinë e tjerëve, objektet e banimit, objektet ekonomike, si dhe djegien e pyjeve.

Ne si institucione qendrore, pas adresimit të këshillave dhe kërkesave për ndaljen e djegies së hamullorëve, do të jemi të detyruar që të shqyrtojmë edhe shqiptimin e masave ndaj secilit që djeg hamullorin e tij apo të tjetrit.

Prandaj, ju lutemi edhe njëherë ruani parcelën tuaj nga djegia, ruani shëndetin dhe ambientin, si dhe pasurinë e Kosovës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close