Nuk e ndjente veten si Anglez e as si Italian,zbulon rrënjët shqiptare!

Se gjaku nuk bëhet ujë tregon edhe rasti i z.Delaphina i cili ka gjetur rrënjët shqiptare edhe pse për këtë s’kishte njohuri ,por një ndjenjë dhe tërheqje të fortë kah rrënjët.

John Delaphina me prejardhje shqiptare, rrëfen historin e tij renqethëse, se si filloj të kërkonte për rrënjët e tij, pasi që nuk e ndjente veten si Anglez e as si Italian, dhe kjo e shtyri të kërkonte se cilit gjak i përkiste.

Deri në vitin 1999 ai s’kishte njohuri as për shqiptarët dhe as për Arbëreshët ata jetonin larg Arbëreshërve në një zonë malore në Jug të Italisë.

600 vjet rrënjë shqiptare por pa e ditur se është shqiptar. Gjithmonë jetova si gjysmë, kurrë nuk e ndjeva vetën të plotë derisa një ditë në Tv pash Shqiptarët, zemra mu gufua , nuk e di se si por e ndjeva veten shumë të afërt me ata. Vazhdova të kërkoj rrënjët  mos vallë, këta janë gjaku im dhe mbas 600 vitesh në botë mësova që jam Shqiptar, Mirditor nga gjaku  i Princit Lek Dushmani, tha Delaphina.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close