Ushtria shqiptare e drejtuar nga Hasan Prishtina dhe gjeneralet e tij do të hynte ne Shkup ne 12 Gusht

Ushtria shqiptare e drejtuar nga Hasan Prishtina dhe gjeneralet e tij do të hynte ne Shkup ne 12 Gusht, ku edhe do te priteshin me brohoritje per Hasan Prishtinen dhe gjeneralet e tij dinjitoze.

Vlen te theksohet se ushtria shqiptare ishte ne gjendje lufte rreth 4 dite ne Shkup dhe te gjitha shtepite dhe dyqanet ishin te hapura. Lidhur me kete korrespondenti i luftes Arçibalt Rajs do te shkruante ne ditarin e tij:

“Ushtri e çuditshme – Dyqanet jane te hapura, furrat e bukes dhe kafenete punojne. Askush asnje molle nuk e merr ne dyqane, askush asnje buke nuk e grabit ne furra. Ushtri e disiplinuar dhe e papare ne histori. Kete veti ne Evrope e kane si duket vetem shqiptaret”

Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close