Kisha e Fan Nolit i mësonte fëmijët e Rekës së Gostivarit në gjuhën shqipe

Shkup, 17 nentor – Historiani i dalluar, Skender Asani ka publikuar një dokument i cili dëshmon se kisha e veprimtarit të madh, Fan Stilian Noli ka vepruar edhe në Maqedoni shkruan ZHURNAL.

Bëhet fjalë për kishën autoqefale ortodokose shqiptare e cila ishte angazhuar që në trojet shqiptare të Rekës së Epërme që fëmijëve shqiptar t’ju mësoj fenë në gjuhën amtare.

Shiptarët e Rekës së Mavrovës dhe Gostivarit që flitet se janë mbi 50 mijë në numër kanë kultivuar me vite objektet fetare -kishat shqiptare dhe manastirin Bigorski.

Me këtë vërtetohet se shqiptarët e Rekës së Epërme gjuhën shqipe e kanë ruajtur përmes mësimit të religjionit në gjuhen amëtare.

Marrë nga faqja “Fan S. Noli”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close