Pellazgjia në Azinë e vogël ( Pellazgjia anatolike )- Operacioni në kokën e një të reja , para 9500 vitesh

Shkruan Fahri Xharra

( Sa të vështirë po e kam të shkruaj histori për lashtësinë tonë të harruar nga vet ne, nga qëllimet e ndryshme; ose nga gjendja turbulente politike në anët tona shqiptare. Në Shqipëri mundohen t`i hapin Serbisë rrugë për në Detin Adriatik përderisa Mali i Zi ia ka mbyllur, në MV kallen spitalet nga nga ndërtimet e “shtallave “ dhe ato me viktime, aty ku shqiptari nuk guxon të ndihet që është gjallë dhe i cili edhe në xhami duhet të dëgjojë të porositurin se çka flet; në Kosovë pozitë e opozitë gjak e lak ndër veti dhe thirrje në rrëxime qeverie. U bëmë gaz i botës. Në Perëndim grupe të caktuara serbësh në bashkëpunim me shqiptarët antishqiptar i mbushin kanalet e rrjeteve sociale më antishqiptarizëm të pa parë dhe askush nga tokat tona nuk i kundërshton ato. Mjerim i vazhdueshëm )

Në vitin 1989 gjatë një hulumtimi të një tumeje në fshatin Akshir ( në Anatolinë qendrore, në provincën e Aksarajit) gjindet një skelet i një gruaje të rreth 25 vjeçare, me kafkën e operuar e cial sipa studjuaesve turq dhe të huaj , gruaja i kishte mbijetuar operacionit vetëm 10 ditë .

(Agjencitë turke thonë që Turqia është djep i civilizimit, por harrojnë se kur kanë ardhur në ato toka pellazgjike, ashtu edhe serbët në çdo zbulim nga lashtësia , thonë që Serbia është djepi i civilizimit botërorë, duke “ harruar” se ata aty erdhën rrethe shekullit 10 dhe 11 , dhe se aty kishte jetë dardane-palzgjike mbi 20 mijë vjet më herët. Eshtë interesant se as tureit për zbulimet në Anadoll , e as serbët në Serbi nuk e tregojnë të vërtë por vetëshpallen si “pasardhës” të asaj lashtësieje )

Agjecitë turke lajmërojnë që studimi i kafkës është kryer në Gjermani.
Operacioni i përmendur tregon se në atë kohë në kokën e asaj 25 vjeçareje ishte kryer një ndërhyrje kirurgjike në trurin e saj/ Özbaşaran said that the woman of the skull was buried with her baby and they found it that way. /

Në hulumtimin në Univeritetin Hagjetepe (Hacettepe University ), është zbuluar se kjo kafkë ishtë operuar me ndjeshmëri të lartë me shpuese obsidiane (Obsidian is hard, brittle, and amorphous; it therefore fractures with sharp edges. In the past, it was used to manufacture cutting and piercing tools, and it has been used experimentally as surgical scalpel blades. )

Guri obsidian është i errët nga ngjyra, gurë vullkanik. i formuar nga në fortësim i shpejtë i llavës pa kristalizim (a hard, dark, glasslike volcanic rock formed by the rapid solidification of lava without crystallization.- https://www.meadowscrystals.com/product/black-obsidian-raw-utah-/1806

Pra si e shihni duhet të mendojmë se sa të prapambetur jemi, nuk kemi studjues të rinj arkeologjik. përveç disa nga koha e partisë në Shqipëri, dhe për Kosovë as mos të flasim.
Se çfarë jemi shihet nga ajo që neve nuk na thërrasin të jemi në asnjë hulumtim arkeologjik nëpër botë . Ashtu si jemi ashtu edhe po vemi. Deri kur ?

Fahri Xharra,15.09.21
Gjakovë

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close