2 Tetor 1914 -Esad Pashë Toptani me mercenarët e tij në Durrës

2 Tetor 1914 – Esad Pashë Toptani, në krye të mercenarëve të tij, papritur shfaqet ne Durrës. Ai hyn në qytet dhe merr kontrollin pa hasur në ndonjë qendresë. Pak ditë më parë, me shpresë se do të ndihmohej nga trupat serbe, ai ishte përpjekur për të hyrë në zonën e Mirditës, por u pengua nga grupe të armatosura, serbët nuk i shkuan në ndihmë. Pas largimit të Princ Vidit, shteti shqiptar kishte pushuar së funksionuari.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close