Edhe Japonia drejt prodhimit të vaksinës së saj antiCovid-19

ATSH-AA/ – Prodhuesi farmaceutik japonez ”Mitsubishi Tanabe Pharma Co” (MT Pharma) njoftoi se do të fillojë testet klinike vendase të vaksinës kundër koronavirusit (COVID-19), MT-2766.

Transmetuesit publik NHK njoftoi se kompania japoneze, me qendër në Osaka, po bashkëpunon me ”Medicago”, me qendër në Kanada dhe një kompani farmaceutike me qendër në BM për prodhimin e vaksinave.

Sipas kësaj, kandidati i vaksinës MT-2766, i cili ka kaluar fazën përfundimtare të testeve klinike në disa vende, përfshirë Kanadanë, SHBA-në dhe BM-në, do të hyjë në teste klinike në Japoni këtë muaj.

Sipas MT Pharma, prodhimi i MT-2766 do të zgjasë 5-8 javë dhe kostoja do të jetë e ulët në krahasim me konkurrentët.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close