A ka rreziqe rinoplastika?

profile female before and after plastic surgery on her nose. Comparison ofwoman nose after plastic surgery

/ATSH/ – Rinoplastika është një operacion që ju lejon të riformoni hundën dhe mund të kryhet si për arsye estetike ashtu edhe për të korrigjuar çrregullimet thjesht të frymëmarrjes, shkruan pazienti.it.

Çfarë është rinoplastika?

Rinoplastika është një nga procedurat më të zakonshme dhe të testuara të kirurgjisë kozmetike, dhe rreziqet relative mund të përmbahen në masë të madhe, por jo të eliminohen plotësisht.

Në rinoplastikë, prerjet bëhen brenda hundës, për të lejuar hyrjen në kërc që formon strukturën e hundës.

Ndonjëherë, mund të jetë e nevojshme të modifikohet pak pozicioni i disa kockave, në mënyrë që të bëhet hunda më e drejtë ose më e ngushtë.

Nëse hunda duhet të rindërtohet në disa zona, mund të përdoret kocka ose kërci i hundës. Kërc dhe kocka, kur është e nevojshme, mund të merren nga një pjesë tjetër e trupit, ku indet e lëkurës dhe muskujve ripozicionohen në këtë “strukturë” të re.

Nëse asimetritë pas një rinoplastike tejkalojnë atë që mund të konsiderohet si diapazoni normal, mund të jetë i nevojshëm një korrigjim kirurgjikal.

Çfarë ndodh në rast të asimetrive ose parregullsive të dukshme?

Duhet të specifikohet se rreziku i rishikimit kirurgjikal pas një rinoplastike është midis 3% dhe 7%, që do të thotë pak a shumë se mesatarisht një në 20 pacientë do të kenë nevojë për një operacion korrigjues, pavarësisht nga aftësia e pacientit kujt i drejtohet.

Në fund të rinoplastikës, tamponat  e hundës vendosen brenda vrimave të hundës, qëllimi i të cilave është të zvogëlojë gjakderdhjen dhe të kufizojë rrezikun e hematomës.

Çfarë ndodh në rast të gjakderdhjes?

Episodet e gjakderdhjes normalisht nuk shkaktojnë probleme të veçanta dhe mund të trajtohen thjesht duke aplikuar akull.

Një ndërlikim tjetër i butë është ënjtja. Formimi i mavijosjeve nën sy mund të çojë në formimin e qarqeve të errëta për shkak të pigmentit të gjakut tek subjektet me lëkurë veçanërisht të ndritshme, të cilat mund të vazhdojnë për disa muaj dhe të kërkojnë aplikimin e përbërjes korrigjuese./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close