Manastiri në Cetinje ku është fronizuar Mitropoliti serb Joanikije është ruajtur nga grupi ekstremist pro-rus “Noćni vukovi”.Qeveria dhe Abazoviqi,bashkëpjesëmarrës!?

Portali malazez “Analitika” thekson se një grup ekstremist pro -rus ishte i angazhuar si siguri në përgatitjen e fronëzimit të Mitropolitit Joanikije në Cetinje.

Duke transmetuar informacione nga “Pobjeda”, portali thekson se përveç “Vukovi (ujqërve)”, kishte edhe grupe joformale, të ashtuquajturat vëllazëria, si dhe individë të shumtë nga strukturat kriminale.

Gjegjësisht, “Pobjeda” e Podgoricës shkruan se anëtarët e grupit ekstremist, pro-rus “Ujqërit e natës”, së bashku me organizatat ekstremiste pro-serbe, me sa duket ishin angazhuar në mbrojtjen e Manastirit të Cetinjes në pritje të fronizimit të Mitropolitit të Malit të Zi më 5 shtator.

Gazeta i referohet një dokumenti, të cilin, siç thonë ata, e kishin parë dhe ka të bëjë me procesverbalin nga dëgjimi i Zeljko Vukcevic, një nga drejtuesit e kësaj shoqate të motoçiklistëve.

“Ujqërit e natës”, si një organizatë pro-ruse e themeluar zyrtarisht në Malin e Zi në vitin 2015, kanë qenë prej kohësh të angazhuar si siguri në SOC në Malin e Zi, shkruan Analitka dhe shton se ata nuk janë të vetmit, por SOC-it (Kisha pravosllave serbe) thuhet se i janë vënë në dispozicion edhe grupet joformale – të ashtuquajturat vëllazëri., si dhe individë të shumtë nga strukturat kriminale “.

Sipas informacioneve të “Pobjeda”, shumë prej tyre ishin të angazhuar edhe në Cetinje, dhe masat e sigurisë u menaxhuan dhe koordinuan nga prifti Mijajlo Backović, i afërt me drejtorin e Agjencisë së Sigurisë Kombëtare Dejan Vukšić, por i njohur edhe për shoqërimin. me starletën dhe personin interesant të sigurisë Soraja Vucelic.

Portali Analitika gjithashtu raportoi se ditët para fronizimit, dhjetëra njerëz të armatosur, kryesisht nga mjedisi kriminal, qëndruan në manastirin e Cetinjes,përfundon shkrimi nga media malazeze.

Gjithësesi në tentimet për minimin dhe rrënimin e shtetit të Malit të Zi i cili është pjesë e aleancës së NATO-s,i cili ka bërë hapa të mirë drejt Bashkimit Europian si dhe një ngavendet fqinje që ka njohur pavarësinë e Kosovës,janë shquar forcat pro-ruse dhe serbe si dhe shërbimet ruse të inteligjencës she shërbimeve të tjera të sigurimit rus.

Në tëër këtë është e çuditshëme sjellja e “butë” e bashkësisë ndërkombëtare perëndimore,por edhe e faktorit “shqiptar” në qeverinë aktuale të malit të zi ,me emrin Dritan Abazoviq në postin e zëvendëskryeministrit si dhe kordinues për qeshtje sigurie.

I tërë angazhimi i tij ka qenë në mbajtjen dhe sigurimin e kushteve për e fronëzimit të Mitropolitit serb Joanikije në Cetinje,në qytetin simbol të shtetsisë së Malit të zi,të cilën e kanë kundërshtuar ashpër patriotët malazez.

Kjo e dhënë mbi implikimin direkt të qarqeve pro-ruse e serbe në fronizimin e mitropolitit,si dhe të forcave të caaktuara të sigurisë të Malit të Zi të udhëhequra nga qeveria e këtij vendi tregon bashkëveprimin e këtyre forcave e me këtë edhe të vet Dritan Abazovicit.

Pra Abazovici po del të jetë mbrojtës dhe përkrahës i forcave rrënuese ruse e serbe në Mal të Zi.Ndryshe ai si zyrtar i lartë i qeverisë ,dhe njëherish edhe shtylla kryesore e kësaj qeverie do të distancohej nga këto forca dhe nuk do të ndihmoheshin në shkeljen e integritetit të vendit ku shërben./LSh

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close