Posta e Kosovës sqaron rastin e ish postierit të arrestuar dje nga policia

Të martën është arrestuar ish-postieri i postës të cilit i kanë sekuestruar dëshmi dërgesat postare të padorëzuara. Atij i janë sekuestruar 682 gjykatës, 512 fatura të tatimit mbi pronë, 337 fatura të valës, 57 dërgesa ndërkombëtare, 200 shkresa të Trustit, 197 fatura bankare, 7 shkresa të Ministrisë së Bujqësisë, 18 dërgesa nga Komuna e Lipjanit, një dërgesë nga AKP, 14 dërgesa nga përmbaruesit privatë dhe një dërgesë nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Për këtë rast janë sqaruar nga Posta.

Nëpërmjet një komunikate për medie thuhet se me të marrë informacion nga Drejtoria Operative e Postës së Kosovës se M.B nuk po kryen si duhet detyrat dhe përgjegjësitë e tij menjëherë kanë angazhuar inspektoratin e ndërmarrjes.

“Sqarojmë opinionin e gjerë publik lidhur me rastin e ish postierit me inicialet M.B, të arrestuar dje nga Policia e Kosovës, nën dyshimin për mos dorëzim të disa dërgesave postare tek palët e adresuara sa ishte punonjës i ndërmarrjes tonë. Me të marr informatat e para nga Drejtoria Operative e Postës së Kosovës, se ish postieri në fjalë nuk po e kryen si duhet detyrat dhe përgjegjësitë e tij edhe pas marrjes së masave disiplinore paraprake, menjëherë për këtë rast është angazhuar Inspektorati i ndërmarrjes. Pasi inspektorati zbulon dhe konstaton keqpërdorimet e ish postierit M.B, ndaj tij janë marr masat ligjore sipas ligjeve në fuqi me largim nga puna, ndërsa departamenti ligjor i ndërmarrjes e ka iniciuar rastin në Polici dhe në Prokurori. Posta e Kosovës nuk lejon që t’i dëmtohet imazhi i saj nga ata që keqpërdorin detyrat e tyre të punës, ndërsa është e përkushtuar maksimalisht të shërbejë me dinjitet e besueshmëri ndaj qytetarëve të Republikës së Kosovës”, thuhet në sqarimin e Postës së Kosovës Sh.A.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close