Rikthehet linja ajrore Prishtinë-Zagreb-Prishtinë

Përfaqësuesit e “MyWings Aviation” nga Kosova , Gafur Aliu dhe Gazmend Vatovci se bashku me përfaqësuesit e Avio Kompanisë “Trade Air” nga Kroacia, Marko Cvijin dhe Drazhen Sakiq u takuan me Ministrin e Transportit të Kroacisë, Oleg Butko dhe biseduan për fillimin e linjes ajrore Prishtinë- Zagreb- Prishtinë tri herë në javë.

Ministri kroat shprehu interesim dhe gatishmëri për përkrahje të fuqishme të këtij projekti, për fillimin e linjes ajrore në mes dy vendeve dhe njëkohësisht biseduan edhe me Drejtorin e Aeroportit të Zagrebit i cili po ashtu shprehu gatishmërinë për përkrahje maksimale.

Për këtë është njoftuar edhe kryeministri kroat, Andrej Plenkoviqi cili e vlerësoi si një hap shumë të rëndësishëm fillimin e linjes ajrore Prishtinë Zagreb dhe anasjelltas si një urë lidhëse mes dy shteteve e cila do të këtë ndikim pozitiv si në fushën e turizmit ashtu edhe në ekonimitë e 2 vendeve në përgjithesi duke ofruar mundësi më të mira udhëtimi për të dy vendet.

Një kontribut të veçantë në hapjen e kësaj linje ka dhënë edhe deputetja shqiptare në Parlamentin Kroat Elmina Lekaj Perlaskaj.

Linja e lartëpërmendur do të operohet me Avion Airbus 319 i cili është i emëruar Nënë Tereza.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close