Senati amerikan voton për rritjen e tavanit të borxhit

Senati i Shteteve të Bashkuara votoi për të zgjatur autoritetin e Qeverisë për huamarrje deri në dhjetor, duke shmangur kështu dështimin e saj për të paguar borxhet.

Votimi me 50 vota për dhe 48 kundër e rrit tavanin e borxhit të Qeverisë amerikane për gati gjysmë trilioni dollarë.

Masa pritet të kalojë edhe në Dhomën e Përfaqësuesve, edhe pse nuk është e qartë se kur do të zhvillohet votimi, ndërsa pastaj do t’i kalojë presidentit Joe Biden për nënshkrim.

Ligjvënësit do të duhet t’i adresojnë dallimet e tyre deri më 3 dhjetor, kur skadon masa e përkohshme.

Senati ka qenë nën presion për të votuar për rritjen e kufirit të borxhit, pasi Departamenti i Thesarit ka paralajmëruar se nëse Kongresi nuk e bën këtë deri më 18 tetor, Shtetet e Bashkuara do të përballen me një dështim historik në pagesën e borxheve – gjë që do të pasohej nga një krizë financiare dhe recesion ekonomik.

Masa nuk mbështetet nga disa republikanë, të cilët thonë se niveli i borxhit të vendit – i rritur në 28.9 trilionë dollarë – është i paqëndrueshëm.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close