Deri kur pritet të vazhdojnë masat e njëjta anti-Covid?

Masat për parandalimin e përhapjes së pandemisë COVID-19 në Kosovë mund të jenë në fuqi edhe për dy javët e ardhshme. Kjo është bërë e ditur pas një takimi të zhvilluar të enjten mes ushtrueses së detyrës së ministres së Shëndetësisë, Dafina Gexha-Bunjaku dhe anëtarëve të Asociacionit të Komunave të Kosovës (AKK).

Sipas një njoftimi për media nga AKK thuhet se në takim ka qenë një vlerësim i përgjithshëm se masat do të mbesin në fuqi, sidomos tani që ka nisur procesi mësimor dhe po zhvillohet fushata për zgjedhjet lokale më 17 tetor.

Gexha-Bunjaku ka thënë se ka një rënie dhe stabilizim të situatës epidemiologjike të pandemisë së COVID-19.

Në këtë takim, kryetarët e komunave kanë kërkuar që në ambiente të jashtme të lejohet tubimi deri në 50 persona të vaksinuar si dhe të hiqen maskat kur një person është duke ecur i vetëm.

Po ashtu u kërkua që të shikohet mundësia e heqjes së orës policore dhe të vazhdojë furnizimi i komunave me barna esenciale.

Në Kosovë, më 27 shtator, kanë hyrë në fuqi masat e reja për luftimin e pandemisë së koronavirusit. Masat e reja në të shumtën e rasteve përfshijnë kërkesa për dëshminë e vaksinimit kundër këtij virusi.

Në lokalet e gastronomisë, në hapësirat e mbyllura, nuk mund të hyhet pa certifikatën e vaksinimit ose testet negative për COVID-19.

Kufizimi i qarkullimit të qytetarëve vazhdon të jetë nga ora 22:00 deri në ora 05:00.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close