Ukraina ka konfirmuar një rast të poliomielitit

Ukraina tha se ka konfirmuar një rast të poliomielitit në provincën e saj Rivne.

Ministria e Shëndetësisë e këtij vendi tha se bëhet fjalë për një foshnje 18-muajshe.

Sipas ministrisë, foshnja është shtruar në spital me simptoma të paralizës.

“Prindërit e refuzuan vaksinimin e saj për shkak të besimeve të tyre fetare”, thuhet në deklaratë.

Poliomieliti është çrrënjosur nga Evropa qysh në vitin 2002.

Organizata Botërore e Shëndetësisë konfirmoi se një poliovirus është identifikuar si shkak i paralizës së një fëmije në provincën Rivne të Ukrainës.

Në vitin 2015, Ukraina konfirmoi raste të tjera të poliomielitit në dy fëmijë.

Sipas OBSH-së, këto kanë përbërë shpërthimin e parë në Evropë në pesë vjet.

Poliomieliti është virus që prek fëmijët nën 5 vjeç.

Virusi transmetohet kryesisht përmes ushqimit të kontaminuar dhe ujit.

Virusi mund të sulmojë sistemin nervor dhe mund të shkaktojë paralizë.

Aktualisht, Afganistani dhe Pakistani fqinj janë të vetmet vende në botë ku poliomieliti është ende i përhapur.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close