Amerika i liron kapacitetet nga Ballkani dhe i drejton nga Kina

-Agjencia Qendrore e Inteligjencës Amerikane (CIA) po formon një njësi speciale detyra e së cilës do të jetë të kundërshtojë sfidat e paraqitura nga Kina,po thojnë mediat!

E kjo i bie që Shtetet e Bashkuara janë duke shkuar drejt një sherrit ë ri e i cili në të ardhmen do e preokupojë tërë potencialin e saj ushtarak e politik.

Prandaj marrëveshja e amerikanëve me Talebanët dhe tërheqja e tyre nga Afganistani.Çfardo që të jetë ajo,Afganistani e ka një qeveri e cila shpresohet se do mbajë një shtet unitar me zotimin se nuk do ua lejojë veprimin organizatave extremiste terroriste.Dhe kjo për momentin i mjafton amerikanëve.

Edhe Kosovën e pret një marrëveshje “urgjente” në kuadër të periudhës para tërheqjes amerikane të vëmendjes dhe angazhimit politik edhe nga Ballkani.Edhe pse kjo tërheqje nuk do të jetë si ajo nga Afganistani,Shteteve të Bashkuara u duhet çlirim kapacitetesh për t’u marrë me kërcënimin më të madh të kohëve moderne që po vjen nga qëllimet expansioniste kineze në Lindjen e largët,ku po kërcënohen aleatët dhe interesat amerikane.

/Xhelil Arifi 08 tetor

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close