Mbi 1 mijë raste aktive me Covid-19 në Kosovë

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se në total numri i rasteve aktive është 1.095.

Numri i përgjithshëm i të shëruarve është 156.333, ndërsa nga fillimi i pandemisë kanë vdekur 2.972 persona.

Në anën tjetër, procesi i vaksinimit është duke vazhduar me intensitet të lartë.

Kosova ka administruar deri tani afër 1.5 milion doza të vaksinës kundër Covid-19, ndërsa rreth 640.000 qytetarë i kanë marrë të dy dozat e vaksinës.

Me qëllim të arritjes më të shpejtë të objektivit për vaksinimin e së paku 60% të popullatës me vaksinën kundër Covid-19 dhe arritjes së imunitetit kolektiv, MSh u bën thirrje të gjithë qytetarëve të moshës mbi 16 vjeç që të vaksinohen pa asnjë hezitim.

Gjithashtu, prindërit e fëmijëve të moshës prej 12-15 vjeç me indikacione shëndetësore të kujdesen për vaksinimin e fëmijëve të tyre.

“Vaksinimi është rruga më e thjeshtë, më e shkurtër dhe më e sigurt për t’iu kthyer normalitetit”, thuhet në njoftimin e MSh-së.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close