Parku Kombëtar i Thethit tërhoqi mbi 78 mijë turistë në janar-shtator

ATSH/ Parku Kombëtar i Thethit, i ndodhur 70 km larg Shkodrës po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendjen e turistëve vendas dhe të huaj.

Drejtori i Administratës së Zonave të Mbrojtura në Shkodër, Agim Dardha tha për ATSH-në se “nga muaji janar deri në fund të shtatorit ky park u vizitua nga 78 600 turistë vendas e të huaj”.

“Gjatë muajit shtator ky park u vizitua nga 10 460 turistë vendas e të huaj, ndërsa 1 mijë vizituan Qendrën e Vizitorëve të ngritur në këtë park”, tha Dardha, duke shtuar se Qendra e Informacionit vijon të jetë e hapur çdo ditë të javës.

Parku Kombëtar Theth vijon të jetë zgjedhja më e mirë këto ditë vjeshte e turistëve vendas e të huaj. Pikat kryesore që turistët vizitojnë në Theth janë Monumenti e Natyrës si Syri Kaltër, vaskat në Ndërlysa. Ujëvara e Grunasit, kanioni i Grunasit, shtegu Theth-Valbonë, shpella e Arapit, Shtegu i Bjeshkëve të Namuna etj.

Thethi gjendet në mes të Alpeve në veri të Shqipërisë, 70 km nga qyteti i Shkodrës, i mbrojtur nga tre malet, Radohima, Sheniku, Papluku, me lartësi mbi 2500 m mbi nivelin e detit. Pasuritë natyrore të kësaj zone janë të lidhura së bashku edhe me trashëgiminë kulturore dhe historike të banorëve vendas, duke formuar kështu, bazat më të rëndësishme për zhvillimin e turizmit.

Thethi është i vizitueshëm në katër stinët, ku në pranverë dhe verë për gjelbërimin e rrallë, në dimër për bardhësinë e dëborës dhe për lojërat aventureske me të, ndërsa vjeshta për ngjyrat mahnitëse dhe begatinë në frutikulturë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close