Pse NASA dëshiron të vendosë Wi-Fi në Hënë?

ATSH/ – Programi ”Artemis” i NASA-s do t’i dërgojë njerëzit në Hënë për herë të parë që nga programi ”Apollo” dhe mbërritja e tyre në sipërfaqen e satelitit është planifikuar për vitin 2024, shkruan faqja e internetit esquire.com.

Disa projekte po i bashkëngjiten këtij misioni, duke përfshirë atë të ”Compass Lab” të NASA-s, që kërkon të ndërtojë një rrjet hënor Wi-Fi për të mbajtur misionet e ardhshme të lidhura.

”Ekuipazhi, roverët dhe instrumentet shkencore do të kenë nevojë për lidhje të besueshme komunikimi me Tokën”, theksoi Steve Oleson, menaxher i projektit.

Sipas një raporti nga Aleanca Kombëtare e Përfshirjes Digjitale, rreth 31% e familjeve të Klivlendit nuk ka akses në brez të gjerë dhe qasja në shërbimet online ishte e vështirë për shumë vende gjatë pandemisë.

Teknologjia dhe pajisjet për këtë projekt të përbashkët natyrisht do të duhet të përshtaten me dy mjedise shumë të ndryshme.

Temperaturat dhe pluhuri në Hënë do të kërkojnë sisteme të ndryshme, por së bashku do të ndihmojnë shumë njerëz këtu dhe atje lart./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close