AAK organizon tryezë për Ligjin e pagave

Grupi parlamentar i AAK-së, sot me fillim nga ora 11:00, në Kuvendin e Kosovës do të organizojë tryezën me temën “Pagat në sektorin publik, statusi aktual i projektligjit dhe urgjenca e procedimit të tij”.

Qëllimi i kësaj tryeze është që të diskutohet për nevojën urgjente për të miratuar ligjin për pagat në sektorin publik, për t’iu përgjigjur nevojave dhe kërkesave të kategorive të pambrojtura të këtij sektori pas ngritjeve të çmimeve dhe jo stabilitetit ekonomik.

Pjesëmarrës në këtë tryezë, përpos deputetëve, do të jenë edhe përfaqësuesit e sindikatave dhe OJQ-ve.

Ndryshe, pas miratimit nga Kuvendi i Kosovës në vitin 2019, Gjykata Kushtetuese e pati shpallur Ligjin për pagat në sektorin publik të pavlefshëm, pasi nuk ishte në përputhshmëri me 11 nene të aktit më të lart juridik në vend.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close