As Biblioteka e Babilonisë nuk mund ta përfshije Mirditën.

Kaq histori vertikale 2000 e sa vjeçare ka, saqë i ka rezistuar vlerave, gjuhës, identitetit, raporteve, zakoneve, traditës, normave, bukurisë, estetikës, krijimtarisë, filozofisë, moralit.
Nëse jemi shqiptarë, jemi se kemi Mirditë. Atje ku i thonë Mirdita, atje është Mirdita. Mirdita fillon te vija e Theodhosit dhe shkon deri në Danup. Mirdita fillon me qytetet helene dhe shkon te Ligubistrica në Slloveni.
Mirdita është ndër katër fiset e mëdha të Perandorisë së Madhe Romake, që janë Ilirët.
Mirdita është vendi që mban emrin e arbërve, njerëz me zemër të bardhë, me mendje të bardhë, me veshje të bardhë, me shpirt të bardhë, me kostum të bardhë…
Nëse jemi kto që jemi, jemi se kemi Mirditën.
Nëse jemi ato që duhet të jemi, do jemi nëse e ruajm Mirditën”…
– Prof.dr.Lisien Bashkurti

 

Marrë nga

MIRDITA:Histori dhe aktualitet

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close