Shqiptarët dhe Manastiri i Deçanit në vitin 1915!

Në foto Manastiri i Deçanit -1915!

Asnjë shajkaçë serbe,vetëm plisa shqiptar!
Janë vitet e para të okupimit serb të Kosovës,dhe ende s’kishte marrë formë okupimi total i objekteve fetare të cilat në kohë u tjetërsuan dhe u shpallën sllave!!

Sllavizmi në trojet tona është imponim i linjës së Kishës pravosllave ruse e cila elementin orthodoks në Ilirik-Ballkan e ka keqpërdorur për ta shtrirë ndikimin dhe kontrollimin e kësaj popullate dhe territoreve të gjera në këtë rajon.

Prandaj këto fotografi që nuk shfaqin kompatibilitet me pamjet nga oborret e këtyre kishave sot në Kosovë.

Shqiptarët ishin mbrojtësit e pasurisë kulturore të vendit të tyre.

Xhelil Arifi


 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close