Kurti, kryeministrit austriak:Po përjetojmë rritje të pashembullt ekonomike

Kryeministri Albin Kurti, është takuar me kancelarin e Austrisë, Alexander Schallenberg, me të cilin ka zhvilluar takim bilateral.

Ziç njofton Zyra e Kryeministrit, në rezidencën e Kancelarisë Federale të Austrisë, Kurti i ka folur homologut të tij për “ringjalljen dhe rritjen e pashembullt ekonomike që po e përjeton Kosova që nga paslufta”.

“Kryeministri Kurti e uroi kancelarin Schallenberg për detyrën dhe përgjegjësinë e re si Kancelar dhe theksoi gatishmërinë e tij dhe të Republikës së Kosovës për të vazhduar raportet tejet të mira me Austrinë. Ai foli për ringjalljen dhe rritjen e pashembullt ekonomike që po e përjeton Kosova që nga paslufta, e që këtë vit parashihet të jetë 9,9 për qind, dhe për angazhimin e qeverisë në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Kryeministri Kurti e njoftoi Kancelarin Schallenberg edhe për rritjen e shënuar në investimet e huaja direkte të cilat këtë vit janë 89 për qind më të mëdha sesa mesatarja e tyre gjatë dekadës së fundit dhe më të lartat që nga shpallja e pavarësisë”, thuhet në komunikatën e ZKM-së.

Schallenberg ka nënvizuar rëndësinë e investimeve të Austrisë, që renditet e pesta për nga investimet direkte në Kosovë. ZKM-ja tha se u diskutua për mundësitë e rritjes së investimeve austriake në Kosovë dhe u dakordua që në shërbim të kësaj gjatë vitit të ardhshëm të organizohet Samiti Ekonomik në Kosovë.

“Sa i përket çështjes së liberalizimit të vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës sot janë bërë 3 vjet, 4 muaj e 5 ditë qëkur Komisioni Evropian ka rekomanduar për herën e dytë liberalizmin e vizave. Kancelari austriak dha mbështetjen e tij të plotë në lidhje me liberalizimin e vizave dhe tha se Austria i qëndron pranë Kosovës dhe e mbështetë atë në procesin e integrimeve evropiane”, thuhet në komunikatë.

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ka qenë gjithashtu temë e takimit, ku është theksuar nevoja për arritjen e një marrëveshjeje gjithpërfshirëse.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close