Kosovë-Shqipëri marrëveshje për shkurtim të afateve për njohjen e diplomave

Ministrja e Arsimit të Shqipërisë, Evis Kushi ka prezantuar sot marrëveshjen dy palëshe për lehtësimin e procedurës së njohjes së diplomave në mes të Kosovës dhe Shqipërisë.

Ajo në mbledhjen e sotshme që po mbahet në mes të dy qeverive në Elbasan, tha se është një domosdoshmëri për studentët e të dy vendeve.

“Kjo marrëveshje vjen si një domosdoshmëri pas shumë vitesh ku të rinjtë shqiptarë të diplomuar në institucione arsimore të Shqipërisë dhe Kosovës hasin në vështirësi apo vonesa në njohjen apo vlerësimin e diplomave të tyre. Kemi vendosur, kemi dakorduar që të lehtësojmë procedurat dhe të shkurtojmë afatet për njohjen e diplomave, certifikatave nga gradat shkencore, doktorë që jepen nga institucionet e tona arsimore”, ka thënë Kushi.

Lidhur me këtë marrëveshje ka folur edhe ministrja e Arsimit e Kosovës, Arbërie Nagavci.

Ajo tha se kjo marrëveshje i lehtëson procedurat për njohjen diplomave në të dyja vendet.

“Marrëveshja që po e nënshkruajmë sot jo vetëm që e jetëson marrëveshjen e Lisbonës, por i shpëton procedurat formale, kohën dhe të gjitha ngarkesat në raport me njohjen e diplomave dhe gradave akademike për studentët dhe personat e tjerë që kanë tituj të lartë të fituar në institucionet e arsimit të lartë në Kosovë dhe në Shqipëri”, ka thënë Nagavci.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close