Kosova dhe Shqipëria do të rrisin bashkëpunimin

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë, janë takuar sot në Elbasan, ku kanë mbajtur mbledhjen e përbashkët. Janë disa marrëveshje që janë nënshkruar në këtë mbledhje të përbashkët.

Pas mbledhjeve është mbajtur konferencë e përbashkët për shtyp e dy kryeministrave.

Kryeministri Albin Kurti, tha se Kosova dhe Shqipëria do të rrisin bashkëpunimin. Kurti tha se marrëveshjet e arritura sot do të rrisim edhë më tej bashkëpunimin. “Ne po mbjellim bashkë dhe do na duhet edhe shumë shi dhe diell, na nevojiten për frytet që do ti gëzojnë qytetarët tona në të dy anët e kufirit. Jam i nderuar dhe i gëzuar me mbledhjen e  shtatë të përbashkët. Në vizitën e Ramës në Prishtinë para dya muajve u patëm zotuar sëbashku që e shohim të rëndësishëm koordinimin dhe sinkronizimin. Me marrëveshjet e sotme do të arritim edhe më tej bashkëpunimin. Progresi në numër i marrëveshje do të shoqërohet në cilësi në zbatimin e tyre. Bashkëpunimi do të forcojë shtetet tona. Përtej kësaj, këto mbledhje janë në horizontin e integrimeve në BE, që është fati ynë. Marrëveshjet si këto do të na mundësojnë që vizionet ti përkthejmë në veprime konkrete. Lidhshmëria jonë historike janë nyjet tona të forta për rritjen e shkëmbimeve tregtare. Qartësia dhe orientimi i përbashkët na udhëzon vetë për lëvizjet më të duhura dhe të mbara,” tha Kurti.

Edhe Kryeministri Edi Rama tha që Shqipëria dhe Kosova, për vitin e ardhshëm, duhet të kenë një abetare të përbashkët e më pas edhe në të gjitha hapësirat ku fëmijët mësojnë shqip.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close