Kurtishaj:Kosova dhe Shqipëria të bëjnë kalendar të përbashkët të turizmit

Edhe pse vitet e fundit ka pasur rritje të bashkëpunimit në fushën e turizmit mes Kosovës dhe Shqipërisë, duhet punuar më shumë që ky bashkëpunim të ketë mos ndalet vetëm në rritje të turizmit nga Kosova në Shqipëri, apo edhe rritja e numrit të turistëve të Shqipërisë që do të vizitojnë Kosovën.

Ruzhdi Kurtishaj, kryetar i Kuvendit të Odës Ekonomike  të Kosovës (OEK) dhe njeherit kryetar i Shoqatës së Transportit Rrugor të Udhtarëve, tha se duhet të angazhohemi të bëjmë promovim të destinacioneve turistike të Kosovës dhe Shqipërisë.

“Kosova dhe Shqipëria duhet të unifikojnë një kalendar të përbashkët për organizimin e ngjarjeve të përbashkëta të fushën e turizmit. Kjo do të kishte efekt pozitiv, pra do të kishte rritje të vetëdijesimit tek të rinjtë  dhe qytetarët”, tha Kurtishaj sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close