“E vetmja e vërtetë që dini është ajo që merrni në TV.

Aktualisht, ekziston një brez i tërë prej nesh që nuk dinin kurrë asgjë qëkur nuk ishte në TV! TV është Bibla e tyre, zbulesa përfundimtare. TV mund të bëjë ose të thyejë presidentë, papë , kryeministra. TV është forca më e frikshme, e mallkuar në këtë botë të pazot, dhe të varfër, nëse bie në duart e njerëzve të gabuar. Dhe kur një nga korporatat më të mëdha në botë kontrollon makinën më efikase të rreme dhe bosh propaganda, nuk e di cfare budallalleqe te tjera do te kalojne si te verteta ketu.
Kështu që më dëgjoni. Me degjo! Televizioni nuk është e vërteta! Televizioni është një park argëtimi i mallkuar, televizioni është një cirk, një karnaval, një trupë udhëtuese e akrobatëve, tregimtarëve, kërcimtarëve, këngëtarëve, xhonglerëve, fantazmave, zbutësve të luanëve dhe futbollistëve! Vrasja e mërzisë është puna jonë e vetme, nuk do ta merrni kurrë të vërtetën nga ne: ne do t’ju tregojmë gjithçka që dëshironi të dëgjoni duke gënjyer pa turp, do t’ju themi çdo budallallëk që dëshironi të dëgjoni.
Ne shkëmbejmë iluzione, asnjë nga këto nuk është e vërtetë, por ju të gjithë rrini aty, ditë pas dite, natë pas nate, të të gjitha moshave, racave, besimeve … ju vetëm na njihni! Ju tashmë keni filluar të besoni në iluzionet që ne prodhojmë këtu, po filloni të besoni se TV është realitet dhe se jetët tuaja janë joreale. Ju bëni gjithçka që ju thotë TV: visheni si në TV, hani si në TV, rritni fëmijët si në TV, madje mendoni si TV! Kjo është çmenduri masive, të gjithë jeni të çmendur! Në emër të Zotit, ju jeni realiteti: ne jemi iluzionet! Ndaj fikni televizorët, fikini tani, fikini menjëherë, fikini dhe lërini!”
/(Howard Beale – Pushteti i katërt)

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close