Ambasadorët e rinj të Kosovës në botë

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës (MPJD), ka përfunduar tashmë procedurat e emërimit të ambasadorëve të Kosovës në 12 shtete të ndryshme.

Emërimi i këtyre ambasadorëve u bë pas një periudhe të gjatë, pasi që MPJD kishte shkarkuar ambasadorët e mëparshëm.

Ministrja e MPJD-së, Donika Gërvalla muaj më parë ishte shprehur se vendimi për shkarkimin e ambasadorëve të mëparshëm ishte akt në mesin e reformave që pati nisur MPJD-ja, dhe se funksioni i tillë i ambasadorëve ishte i jashtëligjshëm.

“Janë shkarkuar 12 ambasadorët politikë, sepse kanë qenë në disproporcion me ligjin tonë. Janë shkarkuar të gjithë për një herë, sepse në momentin që ke tejkaluar kuotën ligjore, atëherë i ke të gjithë të jashtëligjshëm. Pra, 12 ambasadorët politikë sepse kemi konsideruar se është shkelur ligji i shërbimit të Jashtëm politik. Në ndërkohë është bërë përzgjedhja e ambasadorëve”, kishte deklaruar Gërvalla.

Dymbëdhjetë ambasadoret e shkarkuar ishin: Beqë Cufaj (Gjermani), Nait Hasani (Shqipëri), Arbër Vllahiu (Çeki),  Lirim Grejqevci (Holandë), Shpend Kallaba (Hungari), Gezim Kasapolli (Kroaci),  Avni Kastrati (Slloveni), Gjergj Dedaj (Maqedonia e Veriut),  Hajdin Abazi (Australi), Ylber Hysa (Mali i Zi), Avni Arifi (Emiratet e Bashkuara Arabe) dhe Amir Ahmeti (Katar).

Të njëjtit këta tashmë janë zëvendësuar me ambasadorët e rinj, të cilët do të mbajnë këtë pozitë për katër vitet e ardhshme.

Emërimin e ambasadorëve të rinj, e ka konfirmuar mbrëmë në T7 ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, e cila bëri të ditur edhe disa nga emrat e ambasadorëve të rinj.

Telegrafi më poshtë u sjell emrat e tetë prej dymbëdhjetë ambasadorëve të rinj:

Skënder Durmishi (Tiranë)

Faruk Ajeti (Gjermani)

Ilir Dugolli (Uashington)

Mehdi Halimi (Francë)

Fuad Morina (Katar)

Ilir Kapiti (Britani të Madhe)

Albesjana Iberhysaj (Çeki)

Agron Bajrami (Bruksel)

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close