Rritje infeksionesh në nivele rekord

ATSH-DPA/- Infeksionet Covid-19 janë rritur në të katër vendet e Britanisë së Madhe afër niveleve rekord, megjithëse rritja e fundit nuk ka lidhje me ardhjen e variantit Omicron, sugjeron një analizë e re.

Sipas vlerësimeve të Zyrës për Statistikat Kombëtare (ONS), rreth një në 60 persona në familje në britani në këtë javë, në karhasim me një në 65 në javën e kaluar.

Por vala aktuale e infeksioneve deri më tani nuk ka çuar në një numër njerëzish të sëmuren rëndë, falë futjes së vaksinave kundër Covid-19.

ONS tha se nuk ka identifikuar ende ndonjë infeksion “të pajtueshëm me variantin e ri Omicron”, por do të vazhdojë të monitorojë rezultatet dhe të raportojë vlerësimet nëse Omicron bëhet “më i përhapur në popullatë”.

Nivelet e infeksionit në Uells prekën një në 40 njerëz në fund të tetorit, më i larti që nga fillimi i vlerësimeve në verën e vitit 2020.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close