Kjo ua heq dilemën:Ja si ndikojnë vaksinat kundër coronavirusit në ADN-në e njeriut ?

Teoria më të popullarizuara konspirative është se vaksinat mRNA (të bëra në bazë të informacionit të ARN-së), përkatësisht Fizer dhe Moderna, ndryshojnë ADN-në e popullatës, përmbajnë një “çip” që “disa forca” do ta përdorin për të kontrolluar njerëzit, për të shkaktuar sterilitet, përmbajnë të metale të rënda dhe helme.

Të gjitha këto janë zakonisht teori konspirative që mbështeten më së shumti nga anti-vaksinerët, megjithëse një numër shumë i vogël i tyre me këtë qëndrim janë sigurisht ata që shprehin mosbesim ekstrem në efektivitetin e vaksinave kundër koronës.

Ata pretendojnë se Sinofarm, pra vaksina kineze, është thjesht “ujë”, dhe se ato që prodhohen në “perëndim”, pra mARN, janë të rrezikshme sepse përdorin një teknologji të re për të cilën nuk dihet se çfarë efekti do të ketë në trupin e njeriut.

Epidemiologu Dr. Eric Figel-Ding postoi në Twitter një video të publikuar nga “Vaccine Makers Project”, të cilën e quajti “videoja më e mirë e vitit”. Kjo video shpjegon në detaje se si vaksina sulmon në të vërtetë virusin korona.

Gjithashtu, mund të shihet se vaksina nuk ndikon fare dhe nuk ndërvepron me ADN-në e njeriut, gjë që vetëm konfirmon atë që theksojnë ekspertët eminentë – që vaksinat janë të sigurta.

“Ashtu si shumë viruse të tjera, korona përdor një proteinë për t’u lidhur me të dhe për të depërtuar në qelizat tona. Antitrupat që janë në atë proteinë mund të bllokojnë viruset dhe ta parandalojnë atë,” thuhet në video.

ARN e vaksinës (mARN) ‘mëson’ sistemin tonë imunitar të prodhojë këto antitrupa. Si e arrijnë këtë vaksinat? ARN është një material gjenetik që udhëzon qelizat tona të prodhojnë proteina. Pasi në këto qeliza, ARN nuk hyn drejtpërdrejt në bërthamën e tyre, as nuk hyn ai ndërvepron me ADN-në, por mbetet në pseudoplazmë, me molekula të tjera të ARN-së, duke pritur të krijojë enzima që trupi ynë ka nevojë për të. Kur ribozomi ‘lexon’ vaksinën e ARN-së, grimcat e proteinave formohen në sipërfaqen e virusit.”

Nëpërmjet limfës, këto grimca udhëtojnë nëpër trup dhe “alarmojnë” qelizat e tjera të sistemit imunitar.

Disa nga këto qeliza (qelizat T, B) prodhojnë antitrupa që përputhen ‘përsosmërisht’ me proteinat sipërfaqësore të virusit. Të tjera, të stimuluara nga pjesë proteinike të quajtura qeliza T citotoksike, mund të vrasin qelizat e infektuara me virus. Pra, kur virusi korona përpiqet të na infektojë neve “Sistemi ynë imunitar është gati. Ai e njeh, e neutralizon dhe e shkatërron menjëherë, para se të rrezikojmë të sëmuremi,” shpjegohet në video./LSh.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close