Kroacia regjistron rastin e parë me Omicron

ATSH – Varianti Omicron i koronavirusit (COVID-19) është regjistruar zyrtarisht në Kroaci.

Pasi Instituti Kroat i Shëndetit Publik njoftoi se prania e koronavirusit Omicron dyshohej tek një pacient, mund të konfirmohet zyrtarisht se ai rezultoi pozitiv pas testit PCR.

“Personi i cili i është nënshtruar testit kishte shprehur dyshimin për mundësinë e infektimit me variantin Omicron, për shkak të kontaktit me një person nga Republika e Afrikës së Jugut”, tha instituti.

Mostra u dërgua për përpunim të mëtejshëm në Laboratorin për Gjenomikë të Avancuar.

“Analiza RT-PCR tregoi disa mospërputhje në krahasim me variantet e tjera të koronavirusit. Analiza e mëtejshme e synuar duke renditur rajonet kryesore të gjenomit SARS-CoV-2 tregoi praninë e mutacioneve karakteristike të variantit të ri Omicron SARS-CoV-2”, tha instituti.

Instituti Kroat i Shëndetit Publik dhe Ministria e Shëndetësisë janë informuar për rezultatet dhe pritet konfirmimi zyrtar i tyre.

Ata gjithashtu theksojnë se duhen 72 orë për të marrë rezultatin përfundimtar.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close