Parku Kombëtar i Prespës pajiset me sinjalistikën vertikale

ATSH-I.Vata/ Për një ofertë turistike të përmirësuar në Parkun Kombëtar të Prespës vazhdon puna për pajisjen e të gjitha shtigjeve me sinjalistikën vertikale.

Lajmi bëhet i ditur nga Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura Korçë e cila njofton se sinjalistika në shtigjet e Parkut Kombëtar të Prespës do të ndihmojë turistët në eksplorimin e natyrës.

“Për një ofertë turistike të përmirësuar, vazhdon puna për pajisjen e të gjitha shtigjeve të Parkut Kombëtar të Prespës me sinjalistikën vertikale. Kjo ndërhyrje mundësohet me mbështetjen e partnerëve tanë të projektit të KfW “Rezerva Ndërkufitare e Biosferës Prespë” Faza II dhe PONT”, thuhet në njoftim.

Parku Kombëtar “Prespa” hynë në zonat e mbrojtura në kategorinë 2, vendim i cili është shpallur në vitin 1999.

Përfaqësuesit specifikë të florës dhe faunës në park janë Venja (Juniperus excelsa), (Centaurea prespana), (Viola eximia), Dhia e egër e Ballkanit (Rupicapra r. balcanica), Ariu i Murrmë (Ursus arctos) Pelikani kaçurrel (Pelicanus Crispus).

Monumente natyre në park janë: Venjat e Kallamasitrit, Zgavra e Zaverit, Dushqet e Manastirit Djellas, Ishulli i Maligradit, Gurët e Mumjes, Shpella e Tren.

Objekte kulturore, fetare, historike brenda zonës janë Kisha e Shën Marenes, Kallamas, Kisha e Shën Gjergjit Gollomboc, Kisha e Shën Pjetrit Zaroshkë, Kisha e Shën Mërisë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close