Kryeministri Kurti: Po punojmë ta zbusim krizën energjetike që ka kapluar edhe Kosovën

Kryeministri Albin Kurti, sot në Kuvendin e Kosovës, ka folur për krizën energjetike në vend e botë.

“As tek ne nuk do të kemi situatë të favorshme të energjisë elektrike. Tani konsumi është shumë i lartë i energjisë elektrike. Po punojmë së bashku të kemi situatë të mirë energjetike”, tha Kurti. Ai ka thënë se po punohet për të zbutur krizën energjetike që e ka kapluar vendin, porse kjo krizë e ka kapluar gjithë Evropën.

“Në mbledhjen e fundit të Qeverisë e kemi adresuar krizën energjetike që na ka trokitur në derë, por ne jemi të fundit që po na kaplon kriza. Vendet e rajonit ka kohë që e kanë këtë krizë. Është e vërtetë që po blejmë shtrenjtë energji e po shesim lirë. Rrjeti i shpërndarjes e stabilimentet prodhuese në Kosovë janë vjetëruar e amortizuar, e konsumi i energjisë është rritur. Të zëmë sot në orën 8 të mëngjesit kemi prodhuar 720 megavat, e konsumi ka qenë në mëngjes mbi 1000 megavat. Konsumi është shumë më i madh për shkak të stinës së dimrit, por edhe mënyra e jetës sonë, e organizuar përmes ngrohjes nga termoelektranat. Por qe besa edhepse energjia elektrike është e lirë dhe konsumi është i kollajshëm. Bashkë me ministrat e linjës, KEDS-in, KEK-un dhe ZRRE-në, po punojmë të zbusim krizën energjetike që na ka kapluar por jo vetëm ne”, ka thënë Kurti.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close