Hovenier: SHBA e përkushtuar për arritjen e marrëveshjes me njohje reciproke

Ambasadori i ri i SHBA-së në Kosovë Jeff Hovenier, ka takuar zëvendëskryeministrin Besnik Bislimi.

Në një shkrim në llogarinë e tij në Twitter, ai tha se me Bislimin ka pasur diskutim produktiv për integrimin euroatlantik të Kosovës.

Tutje shprehu përkushtimin e SHBA-së për arritjen e marrëveshjes Kosovë-Serbi, me njohje reciproke.

“Diskutim produktiv me zëvendëskryeministrin e parë të Kosovës Besnik Bislimi, mbi përkushtimin e Shteteve të Bashkuara për integrimin euroatlantik të Kosovës, dhe dëshirën tonë të përbashkët për ta parë Kosovën të arrijë marrëdhënie të normalizuara të përqendruara në njohjen reciproke përmes Dialogut të lehtësuar nga BE-ja”, tha Hovenier.

Hovenier, i cili mori detyrën e ambasadorit ditë më parë, tha se ndjehet i lumtur që shërben në Kosovë.

“Unë jam shumë i gëzuar me qenë këtu në Kosovë. Kjo është e vetmja fjalë që unë e di në gjuhën shqipe”, ka thënë ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close