George Soros:Shpërbërja e BE praktikisht e pa kthyeshme

george_sorosGeorge Soros njëri nga financë investorët më të mdhenj,pas votimit të Britanisë së Madhe për Brexit,sheh kohë të vështira para Unionit Europian.me këtë shpërbërja e BE praktikisht është e pa kthyeshme ,ka shkruar miliarderi në një komentar të webfaqes së tij.

Tregjet financiare ka të ngjarë të jenë nënshtruar luhatjeve të forta,si dhe procesi i gjatë dhe i komplikuar i daljes politike dhe ekonomike nga BE që do negociohet.Pasojat për ekonominë reale,me sa duket do të jenë të njejta me krizat financiare të 2007 dhe 2007.
Ky spekulant financiar Amerikan,ka tërhequr vërejtjen në të njejten kohë për një çmontim masiv të Bashkimit Europian.Në referendumin e së ejtes një shumicë prej 52 përqind e Britanikëve kishin votur për dalje nga BE.

Soros,më 1992 me një bast kundër Paundit britanik kishte fituar shuma të mëdha.Atëhere Sterlingu kishte pësuar rënie masive.Valuta britanike u largua nga mekanizmi i kursndrrimit EWS,dhe ajo ditë njihet sikur |Emërkura e Zezë| në historinë e financave.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close