IKSHPK: Omicron më ngjitës se Delta, mund të rrisë hospitalizimet

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik përmes një postimi në rrjetin social Facebook ka bërë të ditur se variant Omicron i COVID-19 është më pak i rëndë se ai Delta, por më ngjitës dhe të mund të rrisë hospitalizimet.

Nga IKSHPK është thënë se ndikimi i këtij varianti aty ku vaksinimi është më i ulët ende nuk është parë, por masat parandaluese, duke përfshirë këtu edhe vaksinimin ofrojnë mbrojtje kundër të gjitha varianteve.

“Njerëzit që janë të vaksinuar kanë shumë më pak gjasa të zhvillojnë sëmundje të rëndë COVID-19,duke përfshirë variantin Omicron”, thuhet nga IKSHPK.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close